Arama:

Kusursuz Yönetim Planı

634 sayılı Kat Mülkiyet Kanunu madde 28 ‘de tanımlandığı doğrultuda mevcut kanunun amir hükümlerine sadık kalınması ve ilgili yasalar , yönetmeliklere aykırı hükümler taşımaması kaydıyla ,her bir yapının kendine özgü yönetim ve yaşayış şeklini  belirleyici olup  gerekli prosedürler tamamlandıktan sonra tapu müdürlüğüne  tescil edilen yönetim planı tüm malik ve sakinler için kanuni olarak bağlayıcıdır.
Yönetim planı , toplu yapı yönetimini deneyimlemiş ve hukuk bilgisine sahip profesyoneller tarafından yazılmalıdır.Sehven kusurlu oluşturulan yönetim planı toplu yaşamı yöneten ve yaşayan sakinler açısından her daim çelişkilere ve tartışmalara mahal verecektir. 1965 yılında hayata geçirilen Kat Mülkiyet Kanunu toplu yapıların çoğalması neticesinde 2007 yılında kanuna eklemeler yapılarak bütünlük oluşturulmaya çalışılmıştır. Yürürlükte ve uymak zorunda olduğumuz KMK’nu  maalesef günümüze, amacına hizmet etmeyen bir çok unsur ve çelişkiler barındırmakta olup , mevcutta veya yeni yazılacak yönetim planları bu çelişkileri ve açık noktaları kapatacak , yapının anayasası olacak düzeyde kusursuzca olmalıdır. Konuyla ilgili değineceğimiz bir çok husus olmasına rağmen basit bir örnek sunmak gerekirse ; Bağımsız bölüm tadilatı ile ilgili Kat Mülkiyet Kanunda başlangıç ve bitiş süre aralığı belirtilmediği için tadilat yapan kişinin keyfi doğrultusunda isterse yıl boyunca tadilat çalışmalarını yapabilecektir. Bu açık nokta yönetim planına ”yönetime bildirilen her bir tadilat işi en fazla 10 gün içerisinde tamamlanmak zorundadır” şerhi belirtilmesine istinaden gürültü ve kirlilik kontrol alınmak üzere kanuni olarak yönetime yaptırım yetkisi verecektir.  Mevcutta amaca hizmet etmeyen veya yeni oluşturulacak yönetim planlarınız tarafımızdan yazılarak kat maliklerinin asgari  4/5 onayı ile tapu müdürlüğüne tescil ettirilmektedir.

 

Özellikle İnşaat firmalarının büyük ölçekli  ticari ve konut  karma yapı projelerinde kat irtifakı kurulmadan önce tarafımızdan destek almalarını tavsiye etmekteyiz.